lütfen arama terimlerinizi giriniz

Özel Arama

GÖNEN KAPLİCASİ

Gönen Kaplıcaları

Gönen’in eski dildeki ismi Artemea’dır. Antik yunan tanrıçalarından Artemis’in su kaynakları ile bağlantılı olduğu düşünülmektedir. Gönen’deki önemli sıcak su kaynağının asıl Büyük İskender zamanında önem kazandığı rivayet edilmektedir. Ancak Gönen Çayı kenarında bulunan kitabede Gönen ‘in ismi ‘THERMİA’ olarak geçmekte olup, buradaki hamamın yapılmasında katkıda bulunan şahısların isimleri de yazılmaktadır. Bilinen şudur ki; Gönen’deki sıcak su M.Ö.4.yy’dan itibaren kesintisiz olarak kullanılmakta ve şifa dağıtmaya devam etmektedir.

Konumu: Gönen kaplıcası, Marmara Bölgesi’nin güney kesiminde bulunan Balıkesir ili, Gönen ilçe merkezindedir. İlçenin doğusu Manyas ilçesi, kuzeydoğusu Bandırma ilçesi, batısı Biga ve Yenice ilçeleri, kuzeyi Marmara Denizi ve Erdek Körfezi, güneyi Balya ilçesi ile çevrilidir.
Ulaşım Olanakları
Gönen, Çanakkale – Bandırma karayolu üzerinde olup, Çanakkale‘ye 145, Bursa ‘ya 150 km. mesafededir. Ayrıca, Manyas ve Balya ilçelerine asfalt yol ile bağlı olup Balıkesir‘e 114 km mesafededir. Tren seferleri ile İzmir- Bandırma bağlantısı bulunmaktadır. İstanbul, İzmir ve Bursa‘dan hava ulaşım olanağı vardır.
Yükseklik
Denizden yüksekliği 18 m. dir.
İklim Özellikleri
Gönen’de, Marmara Denizinin olumlu etkisi nedeniyle Akdeniz iklimi hakimdir. Bu nedenle, yazları sıcak, kışları yağışlı yumuşak, kısacası ılıman hava koşulları görülür. Bu özelliğin unsuru olan makilerin şehrin kuzeyindeki varlığı da bu durumu açıklayan bir örnektir. Gönen ‘de yıllık sıcaklık ortalaması 14 °C gibi bir değer göstermektedir. Yağış ortalamasının 600-700 mililitre civarında olması ve en soğuk ay ortalamasının 9 °C altına inmemesinin de yerleşme üzerine olumlu etkiler yaptığı muhakkaktır.
KAPLICADA TEDAVİ OLUNAN HASTALIKLAR:

Kaplıca suları fluorür içeren sodyumlu sülfatlı klorürlü bikarbonatlı bir bileşime sahiptir. Kireçlenme, omurlar arası daralmalara bağlı sinir ve damar sıkışmaları, eklem romatizmalarının kronik dönemleri, ankilozan spondilit, adele romatizması, bel ve boyun fıtığı, bel kayması, kronik tendon, tendon kılıfı, eklem kapsülü gibi yumuşak doku romatizmaları, sellülit, adele spazmları, bazı ortopedik hastalıklar, kırık sekeller, kontraktürler, bazı sinir felçlerinde ilk 3 haftadaki ilaç tedavisinin devamı olarak (örneğin; yüz felcinde) tünel sendromları denen bazı tür sinir sıkışmaları, bronşiyal astım, migren, alerjik sinüzit, küçük ölçülü böbrek taşı hastalığı, nikotin ve alkol tedavisi, gastrit ülser ve benzeri.....vb. hastalıklara iyi gelmektedir.
Termal Su Özellikleri
Fiziksel Özellikler
Renksiz, Berrak
Kimyasal Özellikler
Tuzlu, sülfatlı, bikarbonatlı
Fiziko Kimyasal Özellikler
Ph:7,7, sertlik:20Frs, Toplam Tuz: 841Fr
Toplam Mineralizasyon
1796.9 mg/lt.
Sıcaklık
78 ºC

DİĞER KAPLICA TESİSLERİNİ İNCELEYİN...

SİVAS KANGAL BALIKLI KAPLICALAR

AFYON GAZLIGÖL KAPLICALARI

SANDIKLI HÜDAİ KAPLICASI

YOZGAT YERKÖY KAPLICASI

YOZGAT SARAYKENT KAPLICASI

SORGUN KAPLICALARI

SARIKAYA KAPLICALARI

Afyonkarahisar’daki Diğer Kaplıcalar

Boğazlayan Cavlak Hamamı

KOZAKLI KAPLICALARI

EDREMİT GURE KAPLİCALARİ

GÖNEN KAPLİCASİ

AYDIN KAPLICALARI

KAYSERİ BAYRAMHACİ KAPLİCALARİ

HATAY KAPLICA VE İÇMELERİ

İZMİR BAYINDIR ILICALARI

İZMİR ÇEŞME ILICALARI

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
kaplicadunyasi

Copyright © 2008 - TÜRKİYE KAPLICALARI - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template