lütfen arama terimlerinizi giriniz

Özel Arama

alakalı etiketler:afyon gazlıgöl kaplıcalarında pansiyon , afyon gazlıgöl kaplıcalarındaki pansiyonlar , afyon gazlıgöl kaplıcası , afyon gazlıgöl kaplıcası kısa anlatım , afyon gazlıgöl termal,afyon gazlıgöl termal apart , afyon gazlıgöl termal kaplıcaları , afyon gazlıgöl termal otelleri , afyon gazlıgöl termal pansiyon oteller , afyon gazlıgöl termal pansiyonlar 
 

Afyon-Eskişehir karayolu ve demiryolu güzergahları üzerinde olup Afyon’a 22 km. mesafede. Suyun sıcaklığı: 40-71 derece. Romatizmal, kalp ve dolaşım sistemi, böbrek ve idrar yolları, karaciğer-safrakesesi, sindirim sistemi, metabolizma bozuklukları, kemik ve kireçlenme ve cilt hastalıklarına karşı iyi geldiği belirtiliyor.


Özellikleri: Kimyasal sınıflandırılmasının; bikarbonat, sodyum, karbondioksit ve hidrojen sülfürlü olarak yapıldığı Gazlıgöl kaplıcası suyunun içinde klorür, iyodür, bromür, florür, sülfat, nitrat, nitrit, hidrofosfat, karbonat, bikarbonat, hidroarsenat gibi iyonların yanı sıra, serbest karbondioksit ve serbest kükürtlü hidrojen gazları bulunmaktadır. Ayrıca kaplıcanın temperatürü 64 C, radyoaktiviTlferi Rn 0,2 ile 0,29 eman arasında değişmekte olup, pH değerleri ise 6,9'dur.

Şifa Özellikleri: Gazlıgöl kaplıcasından, içme ve banyo tedavileri için faydalanılmaktadır. Suyun bulunduğu kapalı ortamlarda meydana gelen nemli ve buharlı havanın solunumu da tedavi edici bir etki göstermektedir. Genel olarak romatizmal hastalıklar ve dolaşım sistemi sendromları rahatsızlıkları adı altında; karaciğer, safra kesesi, mide ve bağırsakların spastik ağrılı sendromları, nevralji, nevrit, artroz, saboreik deri hastalıkları ve kadın hastalıkları tedavisinde faydalı olduğu gözlenmiştir. İçme tedavisi kürler şeklinde yapılır. Yapısında bulunan karbondioksitin periferik dolaşımı genişletici ve kan dolaşımını düzenleyici etkisi bulunduğundan içilmesi tavsiye edilmektedir. Solunum yoluyla kalbin çalışma kapasitesine, ritmine, atım hacmine etkileri, koroner damarları genişletici ve arteriel tansiyon düşürücü tesirleri olduğu gibi solunum yollarını rahatlatıcı etkileri de bulunmaktadır. Ayrıca, metabolizma hastalıklarında da bir taraftan sıcağın etkisi ile, özellikle buğu banyolarında terleme ve yıkım faaliyeti hızlandırılırken, diğer taraftan içmece kürleriyle metabolik faaliyet zincirinde önemli rolü olan organların çalışmasını düzenlenmektedir. Gazlıgöl kaplıcasında vücudun ihtiyaç duyduğu kombine bir tedavi ve dinlenme imkânı rahat bir şekilde sağlanabilmektedir.


DİĞER KAPLICA TESİSLERİNİ İNCELEYİN...

SİVAS KANGAL BALIKLI KAPLICALAR

AFYON GAZLIGÖL KAPLICALARI

SANDIKLI HÜDAİ KAPLICASI

YOZGAT YERKÖY KAPLICASI

YOZGAT SARAYKENT KAPLICASI

SORGUN KAPLICALARI

SARIKAYA KAPLICALARI

Afyonkarahisar’daki Diğer Kaplıcalar

Boğazlayan Cavlak Hamamı

KOZAKLI KAPLICALARI

EDREMİT GURE KAPLİCALARİ

GÖNEN KAPLİCASİ

AYDIN KAPLICALARI

KAYSERİ BAYRAMHACİ KAPLİCALARİ

HATAY KAPLICA VE İÇMELERİ

İZMİR BAYINDIR ILICALARI

İZMİR ÇEŞME ILICALARI

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
kaplicadunyasi

Copyright © 2008 - TÜRKİYE KAPLICALARI - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template