lütfen arama terimlerinizi giriniz

Özel Arama

İZMİR ÇEŞME ILICALARI

ÇEŞME ILICALARI

İzmir - Çeşme yolu üzerinde ve Çeşme'ye 5 km. uzaklıkta deniz kıyısında bulunan Çeşme Ilıcaları plajı ve ılıcası aynı yerde olan dünyanın en ilginç ve zor bulunur ılıcalarından biridir. Suların sıcaklığı 58ºC dolayındadır. İçinde sodyum klorür, potasyum klorür ve magnezyum klorür bulunmaktadır. Romatizmanın kronik her şekli, gut şişmanlık gibi metabolizma bozuklukları ile raşitizm, kadın, deri, hastalıkları, karaciğer ve idrar yollarının ağrılı hastalıklarında yararlı olmaktadır. Kaplıca civarında modern konaklama tesisleri mevcuttur. Ayrıca bu konaklama tesislerinde termal özellikte havuz ve banyolar bulunmaktadır. Çeşme kaplıcalarına ulaşım Üçkuyulardan kalkan Çeşme otobüsleri ile mümkündür.

Şifne (Reisdere) Kaplıca Ve Çamuru

Çeşme Ilıcalarının 5 km kuzey doğusunda Şifne körfezinde küçük bir yarımada üzerinde bulunan etrafında çeşitli konaklama ve yeme- içme tesisleri yer almaktadır. Büyük bir genel havuzu ve sıra bankoları bulunur. Suyu sodyum, klorür ve kalsiyum ihtiva eder. Ayrıca kaplıca kaynaklarında sıcaklık 38ºC, radyoaktivite oranı ise 5.3 emandır. Romatizma, raşitzm, kadın ve idrar yolları, mide,bağırsak, egzama, kan çıbanı gibi deri hastalıklarında yararlıdır.

Cumalı Ilıcaları

Seferihisar İlçesinin 15 km güneydoğusunda, Kovacık köyü eteklerinde birbirinden birkaç yüz metre uzaklıktaki kaynaklardan oluşan ılıcada su sıcaklığı 55-56ºC arasında değişmektedir. Bol karbondioksit ihtiva eden tuzlu sulara sahip ılıca, romatizma ve deri hastalıklarıyla üst solunum yolları, kırıklar, kadın hastalıkları gibi rahatsızlıklarda faydalı olmaktadır.

Karakoç Kaplıcaları

Seferehisar'ın 17 km güneydoğusunda Kavakdere Köyü yakınındadır. Sularında karbondioksit, sodyum klorür ve bikarbonat bulunur. Banyo olarak kullanıldığında romatizma, deri hastalıkları, raşitzm, içme olarak kullanıldığında ise mide ve bağırsak bozukluklarına iyi gelmektedir.

Kelalan Ilıcası

Seferihisar'ın 20 km. doğusundadır. Ilıcanın çok sıcak suları romatizma ve deri hastalıklarına iyi gelmektedir.

Malkoç İçmeleri

İzmir - Çeşme karayollunun 41. Km de (İçmeler) diye anılan bölgede yer alan ılıca suları karbondioksit ve sodyum klorür ihtiva etmektedir. Ilıca etrafında bulunan kamping ve oda türü konaklama tesisleri bölgesel ihtiyaca cevap verecek durumdadır. Deniz kenarında bulunmaktadır . Daha çok mide ve bağırsak tedavisinde yararlı olduğu belirtilmektedir.

GÜLBAHÇE ILICALARI

Urla İlçe merkezinin 15 km. batısında, Gülbahçe Körfezinde deniz kenarında bulunan ılıca aynı zamanda bir hamama sahiptir. Su sıcaklığı 17ºC olan ılıca romatizma ve deri hastalıkları tedavisinde yararlıdır.

DİĞER KAPLICA TESİSLERİNİ İNCELEYİN...

SİVAS KANGAL BALIKLI KAPLICALAR

AFYON GAZLIGÖL KAPLICALARI

SANDIKLI HÜDAİ KAPLICASI

YOZGAT YERKÖY KAPLICASI

YOZGAT SARAYKENT KAPLICASI

SORGUN KAPLICALARI

SARIKAYA KAPLICALARI

Afyonkarahisar’daki Diğer Kaplıcalar

Boğazlayan Cavlak Hamamı

KOZAKLI KAPLICALARI

EDREMİT GURE KAPLİCALARİ

GÖNEN KAPLİCASİ

AYDIN KAPLICALARI

KAYSERİ BAYRAMHACİ KAPLİCALARİ

HATAY KAPLICA VE İÇMELERİ

İZMİR BAYINDIR ILICALARI

İZMİR ÇEŞME ILICALARI

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
kaplicadunyasi

Copyright © 2008 - TÜRKİYE KAPLICALARI - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template