lütfen arama terimlerinizi giriniz

Özel Arama

afyon bolvadin kaplıcalar, afyon bolvadin kaplıcaları, afyon.bolvadin.kaplıcaları, afyon-bolvadin kaplıca yeri, afyon bolvadin kaplıcalrı, afyon-bolvadin ulaşım, bolvadın heybeli kaplıcası kaplıcaları, bolvadin com tr, bolvadin heybelı tesisleri, bolvadin heybeli, heybeli kaplıcaları oteller, heybeli kaplıcasının kullanım alanları, heybeli kaplica, heybeli kaplica oteli, heybeli kaplica tesisleri, heybeli kaplicaları, heybeli afyon, heybeli afyon bolvadin, heybeli ankara, kızılkilise kaplıcası bolvadin,bolvadin heybeli kaplıcaları hastalıklarına, bolvadin kaplıca, bolvadin kaplıca apart konaklama, bolvadin kaplıca fiyat, bolvadin kaplıca fiyatı, bolvadin kaplıca otel, bolvadin kaplıca servisi, bolvadin kaplıca tanıtımı, heybeli boltaş kaplıcaları, heybeli bolvadin,afyonkarahisar bolvadin kaplicalari, afyonkarahisar bolvadin kaplicasi, afyonkarahisar bolvadin kızıl kilise kaplıcaları, afyonkarahisar heybeli kaplıcaları, afyonkarahisar heybeli kaplıcası, bolvadin heybeli hamamları ve tesisleri, bolvadin heybeli kaplıca, bolvadin heybeli kaplıcaları, bolvadin heybeli kaplıcaları (kızılkisre-kızılkilise, bolvadin kaplıca video





Bolvadin Heybeli kaplıcalarının Konumu: Heybeli Kaplıca alanı Afyonkarahisar İli’nin doğusunda yer alan Bolvadin İlçe sınırları içerisinde bulunmaktadır. Kaplıca alanı Antik kral yolu üzerine kurulmuş bir yerleşim merkezi olup Roma devri kaynaklarında adı Leontes Come olarak geçmektedir. Selçuklu ve Osmanlı kayıtlarında Kızılkilise olarak adı geçen köyün olduğu yerde bugün antik bir höyük ve çevresinde eski mezar ve yapı kalıntıları bulunmaktadır.

Bolvadin Heybeli kaplıcalarına Ulaşım Olanakları: Kaplıca alanı Afyonkarahisar Konya karayolu üzerinde bulunmakta olup Afyonkarahisar il merkezine 20 km., Bolvadin ilçe merkezine ise 30 km. uzaklıktadır. Kaplıca alanına demiryolu ulaşımı Afyonkarahisar İl merkezinden geçen demiryolu ile sağlanmaktadır. Hava yolu ile ulaşımda en yakın havaalanı olarak Afyon İl merkezine yaklaşık 170 km. mesafedeki Isparta Süleyman Demirel Havaalanı ve 253 km. mesafedeki Ankara Esenboğa Havaalanından yararlanılabilmektedir.



Bolvadin Heybeli kaplıcalarının Tedavi (Endikasyon) Özellikleri: Romatizmal hastalıklar (iltihaplı eklem romatizması), Ankilozan spondilit (omurganın zamanla hareketsiz hale geldiği hastalık türü), Osteoporoz (kireçlenmeler), Sedef benzeri deri hastalıkları, Yumuşak doku romatizması (fibromyalji, mafsal ağrıları), Bel ve boyun fıtıkları, siyafalji gibi disk hastalıkları,fasia-tendom hastalıkları, safra kesesi böbrek ve idrar yolu hastalıkları, Mekanik bel ve boyun ağrıları, çeşitli ortopedik ameliyatlardan sonra eklemlerde oluşan tutukluk ve sertlikler, mide ve bağırsak hastalıkları, nörolojik hastalıklar (nevraljiler, paraliziler gibi sinir ağrıları ve felçler, kas hastalıkları, erkeklerde cinsel işlev bozuklukları ve kısırlık sorunları, saç ve deri hastalıkları, kronik ağrılara, içme uygulamaları şeklinde osteoporoz ve üst gastrointestinal sistemin fonksiyonel rahatsızlıklarına olumlu etkisi görülmektedir.

Şifa Merkezi Bolvadin Heybeli Kaplıcaları
Heybeli Kaplıcaları, Bolvadin’e 27 km, Afyon’a 25 km. Afyon ile Bolvadin Karayolu’nun üzerinde bulunuyor.
Kaplıcanın tarihi Roma devrine dayanıyor ve yüzyıllardır şifa dağıtıyor. Malum, Afyon bölgesi kaplıcalarıyla ünlü bir şehrimiz ama, Bolvadin’deki suyun özelliği diğer kaplıcalarda pek bulunmuyormuş.
Romatizmal hastalıklardan mide rahatsızlıklarına, kadın hastalıklarından cilt hastalıklarına kadar pek çok rahatsızlığa iyi geldiği, bizzat tedavi olanlar tarafından heyecanla dile getiriliyor.
Bir hafta önce bastonla gelen kişilerin tesislerden ayrılırken yürüyerek gittikleri anlatılıyor.
Suyla gelen şifanın artık inkâr edilemez bir boyutta olduğu Bolvadin’de daha iyi anlaşılıyor. “Hava bedava, su bedava” sözleri sanki Bolvadin’e göre söylenmiş.
Heybeli Kaplıcaları’nın işletmesini belediye kendisi yapıyor. Kaplıcanın misafirleri arasında hemen hemen Türkiye’nin her yanından gelenler var. Tabii, ağırlıklı olarak yöre halkı daha çok istifade ediyor.



Kaplıcanın bir diğer ilginç yönü de, düğünlerde gelin hamamı olarak kullanılması. Köylerde düğün yapan aileler, gelin kızı düğünden önce kalabalık bir grupla kaplıcaya getiriyorlar, kadınlar hamamında eğleniyorlar, sonra da piknik yaparak köye dönüyorlar.
Heybeli Kaplıcaları, ortanın biraz üstünde, orta ve ortanın altında gelir gruplarına sahip ailelerin gelebileceği bir yer. Çok zenginler konfor adına istediklerini bulamayabilirler, o yüzden gelir durumu belirttim.
Hem tatil, hem şifa arayanlar için bulunmaz bir mekân. Apart otel olarak kullanılan evler, beş kişilik aileyi çok rahat barındıracak şekilde düzenlenmiş. Fiyatlar da oldukça ehven.
Şifa bulmak isteyenler en az bir hafta kalmalıymış. Adana’dan gelen bir aileyle tanıştım. Her yıl gelip dört ay kalır, Adana’ya geri dönermiş. Böyle uzun süre kalan aileler de var.


Bu arada; emekli olan, kendi yağı ile kavrulan ve işi olmayan kişiler için de bulunmaz bir yer. Huzur, sevgi ve ilgi arayanlarla ata erkil bir ailede yaşamak isteyenlerin tam yeri. Buraya gelen herkes, kendisini akrabası bol bir mahallede gibi hissediyor. Heybeli’de her şey mütevazi. Yiyecek ve içecek için Abdil emmiye ait bir market, bir lokanta, bir de kahvehane mevcut. Kaplıcada dört ayrı havuz var; ikisi hanımlar için, ikisi de beyler için düzenlenmiş. Kaplıcanın içinde küçük de bir cami bulunuyor, namaz öncesi ve sonrası tanışmalarla başlayan sohbetlerin tadına doyum olmuyor.


Bolvadin ve Heybeli Termal Kaplıcalarının Tarihçesi
Bolvadin ilçesi; Afyonkarahisar - Konya karayolundan 12 km. içeride olup il merkezi Afyonkarahisar'a 60 km., Emirdağ ilçesine 30 km. mesafededir. Toplam 49 mahallesi ile Afyonkarahisar ilinin en büyük ilçesidir. Tarihi İpek Yolu'nun da buradan geçmesi ile Bolvadin ve civarına iskan yoğunlaşmış olup, ülkemiz ve dünya turizmine cevap verecek konumdadır.

M.Ö. 295 yılında meydana gelen büyük depremler sonucunda ovanın her tarafından sıcak sular fışkırmıştır. Kaplıcalar neojen, jeolojik zamanda meydana gelmiştir. Bu nedenle vadiye "Şifalı Frigya" denmiştir.

Tarihte Lentos Come (Lentos Kome) kaplıcası olarak geçer. Kaplıcanın batı tarafında kasabanın kilisesi vardır. 1116 tarihinde yapılan Bolvadin Savaşı sonunda bölge tamamı ile Türklerin egemenliğine geçmiştir. Türkler kaplıcayı aldıktan sonra buradaki kiliseden dolayı Kızıl Kilise köyü ismini almıştır.

Bolvadin Belediyesi'nin mülkü olan kaplıca, Kızıl Kilise Kaplıcası ismi ile anılır. Kaplıca sularının oluşan tortudan dolayı (kirs) Kızıl Kirse Kaplıcası ismi de kullanılmaktadır.




1 yorum:

Ashley dedi ki...

thank post blogs nice...

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
kaplicadunyasi

Copyright © 2008 - TÜRKİYE KAPLICALARI - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template